PROGRAMIN AMACI

Turizm ve Otel İşletmeciliği Programının temel amacı; Türkiye ve dünya turizminde ihtiyaç duyulan teorik bilgiye ve sektörel deneyime sahip, mesleğin gerektirdiği yabancı dil ve bilgisayar kullanabilme becerisine sahip, analitik düşünme ve problem çözme becerilerini kazanmış, dünyadaki ve Türkiye’deki turizm sektöründeki gelişmeleri takip eden, hayat boyu öğrenme ilkesini benimsemiş, orta kademe yöneticilik özelliklerine sahip turizmcilerle, üretim süreçlerinde görev alabilecek ara kademe elemanlarını ve kendi adına işletme açabilecek nitelikli insan gücünü yetiştirmektir.

 

 

 

Turizm ve Otel İşletmeciliğinin ilgi alanlarından bazıları şunlardır;

·     Konaklama

·     Seyahat Acentecılığı ve Tur Operatörlüğü

·     Araba kiralama

·     Yiyecek ve İçecek Hizmetleri

·     Temizlik Hizmetleri İşletmeciliği

·     Rezervasyon Hizmetleri

·     Biletleme Hizmetleri

 

MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİN DİKEY GEÇİŞ YAPABİLECEKLERİ LİSANS PROGRAMLARI

Bu bölümü başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde;

·     İşletme,

·     İşletme-İktisat,

·     Konaklama İşletmeciliği,

·     Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği,

·     Konaklama ve Turizm İşletmeciliği,

·     Turist Rehberliği,

·     Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik,

·     Turizm ve Otel İşletmeciliği,

·     Turizm ve Rehberlik lisans programlarına dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca programdan mezun olduktan sonra her hangi bir sınava girmeksizin Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim İşletme Fakültesine kayıt yaptırarak, 3. Sınıftan itibaren lisans eğitimine başlayabilirler.

 

ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ BULMA İMKANLARI

Turizm Meslek Elemanı" unvanını kazanan öğrencilerimiz başta konaklama tesisleri olmak üzere sektörün diğer alanlarında faaliyet gösteren tüm işletmelerinde çalışabilecek bilgi ve beceriye sahip olurlar. Turizm ve Otel İşletmeciliği Programından mezun olan öğrencilerin başlıca istihdam edilebileceği sektörler şunlardır:

·     Konaklama Tesisleri (Otel, Tatil Köyü),

·     Yiyecek-İçecek İşletmeleri (Restoran, Kafe, Catering),

·     Hava yolu İşletmeleri,

·     Çeşitli Ulaştırma Şirketleri,

·     Turizm Rehberliği,

·     Kültür ve Turizm Bakanlığı,

·     Turizm Yazarlığı ve Fotoğrafçılığı,

·     Kongre-Konferans Merkezleri,

·     Hastanelerde yatak ve yiyecek-içecek servis hizmetleri,

·     Turizm Enformasyon Merkezlerinde çalışma olanağı bulabilirler.